Kaffekampen på kontoret

En debatt som vi har behövt ta hand om väldigt ofta här på kontoret, i fikarummet och i verkstaden är vilket kaffe som egentligen smakar bäst. Det är rätt vanligt att det pratas fram och tillbaka om hur olika saker smakar, vi har tidigare varit inne på hur en pizza egentligen ska göras för att smaka bäst eller vilken ölsort som faktiskt är det godaste. Vi har ofta kommit fram till ett gemensamt svar som alla håller med om, men något vi inte har kunnat enas om är som sagt kaffesorten som egentligen smakar bäst.

Vi har ett antal olika kaffemaskiner som man fyller på med kaffe själv, och det har varierat vilket märke eller vilken sort detta har varit. Oftast har vi haft Zoega, men både Löfbergs, Gevalia och Arvid Nordqvist har funnits i dessa apparater. Och vi har märkt att smaken verkligen är som baken. Ännu har inte ett märke kunnat övertyga någon av oss, och även om vi har provat olika blandningar så är det ingen som har känts fullständigt klockren. Med andra ord så kommer letandet och testandet att fortsätta en lång tid till.

Till slut kommer väl jag, Gustav, att få sätt ner foten. Ibland får man nog inse att man inte kan göra alla glada. Någon klok människa sa att den bästa kompromissen är den när alla är som minst missnöjda, och jag tänkte väl försöka ta mig an problemet på det sättet, även om det handlar om en så trivial sak som vilket kaffe vi ska dricka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *