Däckbyte & däckhotell

bild2Det är många som kämpar varje vår och höst med att byta hjulen på sina bilar. Har man väl lärt sig en gång hur man ska göra, så är det lätt att upprepa, upprepa och upprepa. De flesta är kunniga i detta, och ärligt talat är det bra att varje bilförare faktiskt vet hur man byter hjulet så att man faktiskt kan göra det om olyckan är framme och man får punktering. Att byta till reservhjulet är det som räddar situationen, så helt klart är det en kunskap alla tjänar på att ha.

Men det finns samtidigt ett värde i att låta kunnig personal göra hjulbytet åt dig. Vi har detaljkunskaper om däck, fälgar, bromsskivor och hjulhus och kan hitta saker som ett normalt öga inte kan hitta. Det handlar helt enkelt om att göra bytet så säkert så möjligt och att allt fungerar för att köra ytterligare en säsong. Dessutom får vi hjulen på plats på de bästa av sätt, för det ligger lite teknik bakom att dra åt muttrarna. Genom att använda oss av maskiner istället för ett vanligt fälgkors så kan du känna dig trygg och säker när du rullar ut från verkstaden, dessutom med vetskapen om att allt ser bra ut med hjul och hjulhus.

Byter man dessutom hjulen själv så kommer man att behöva förvara de fyra däck som man precis plockat av. Ofta hamnar dessa däck i garaget, staplade på varandra, eller så tryckts de in i ett förråd i väntan på nästa byte. Det här är inte det idealiska sättet att förvara sina hjul på. Faktum är att hjulens funktion kan påverkas mycket om de förvaras på fel sätt. Därför kan Hammarö Däck också erbjuda dig som kund ett däckhotell. I samband med att du byter inför en ny säsong så tar vi hand om de hjul som du inte använder. Då har du en garanti på att hjulen kommer hålla precis samma kvalité som de hade när de plockades av.